bullx rendszerek

A bullx architektúra a teljesítmény és a nagy integráltság jegyében lett kialakítva. A bullx HPC rendszerek nagy sávszélességű dedikált hálózatra csatlakozó integrált szabványos rackbe szerelhető Blade-, Rack- és SMP szerverekből, valamint speciális direkt vízhűtéses Blade szerverekből álló architektúra köré épült. Ezt az architektúrát a bullx klaszter programcsomag adminisztrálja, amelyet nyílt forráskódú és szabványos komponensek felhasználásával fejlesztettünk ki.

Minden egyes bullx szerver a nagy teljesítmény elérése és a magas terhelési szintek kiszolgálása érdekében a legkorszerűbb alkatrészekre, technológiákra épül. Ilyenek a legújabb generációs Intel Xeon E5 és E7 CPU-k, valamint AMD és nVidia grafikus gyorsítók, DDR4 memóriák, Infiniband nagyteljesítményű hálózati adapterek és kapcsolók, valamint a mozgóalkatrész nélküli SSD merevlemezek.

A rendszerben alkalmazott ún. Ultracapacity modul 10-15%-kal javítja az elektromos áramforrás hatékonyságát a hagyományos áramforrásokhoz képest. Ennek köszönhetően a rendszer képes áthidalni a rövid idejű áramkimaradásokat anélkül, hogy feszültség-szabályzó rendszerre lenne szükség. A bullx HPC rendszerek rendelkeznek egy olyan rackre szerelhető hűtőajtóval, amely akár 75 %-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint a szabványos hűtőrendszerek. Az alkalmazott processzorvezérlő rendszer optimalizálja az áramfogyasztást.

A bullx hibrid architektúrájának, válogatott komponenseinek és kifejezetten a bullx számára kifejlesztett technológiáknak köszönhetően ma a piacon az egyik legfejlettebb olyan termék, amely képes megfelelni a környezeti korlátoknak és képes csökkenteni az energiafogyasztási költségeket.