Extreme Computing

Az új bullx és Sequana HPC szuperszámítógépekkel az Atos utat nyit az extrém teljesítményű számítástechnika világába. A korlátlan innováció jegyében tervezett bullx és Sequana szuperszámítógép-rendszerek Európa ma létező összes szuperszámítógép know-how-ját és tapasztalatát megtestesítik.

A néhány teraflops-tól több száz petaflops-ig skálázható bullx és Sequana HPC szuperszámítógép-rendszerek mindenhol használhatóak a kisméretű kutatási és fejlesztési irodáktól a világszintű adatközpontokig.

A bullx SCS klaszter programcsomag, a Linux operációs rendszer olyan nyílt forráskódú komponensek köré épült, amelyeket az Atos saját szakértő mérnökei fejlesztettek, integráltak és optimalizáltak. A programcsomag segítségével a teljes konfiguráció a szerverek, összeköttetések és a tároló hálózat egy rendszerben vezérelhető.

Az energia-hatékony-, integrált-, extrém teljesítményű bullx és Sequana HPC számítógép-rendszereket az európai extrém teljesítményű számítástechnika legnagyobb munkacsoportja kifejezetten az intenzív számítások céljaira tervezte. A műszaki jellemzőinek köszönhetően egy forradalmian új platformot valósítanak meg (beleértve a skálázhatóságát, integráltságának fokát, alacsony áramfogyasztását és nagyteljesítményű beépített számítástechnikai gyorsítóit). A bullx és Sequana HPC rendszereket úgy tervezték, hogy a néhány teraflops-tól a több száz petaflops teljesítményig minden igényt kielégítsenek és kiemelkedő teljesítményt garantáljanak működésük folyamán: egész- és lebegő számos műveletek, sebesség és memória kapacitás, belső rendszer kommunikáció, I/O teljesítmény, könnyű kivitelezhetőség és használat, direct- és indirket hűtés, valamint a tulajdonlás összköltsége (TCO).