Escala szerverek

Az Escala szervercsalád ideális platformot nyújt vállalati szintű alkalmazások futtatására, adatbázisok kezelésére akár különösen kritikus környezetben. Az elosztott vállalati alkalmazások irányába mutatott nyitottság és robosztusság új szintjének kínálatával az Escala szerverek kiemelkedő teljesítményt, bővítési lehetőséget nyújtanak a node-onkénti akár 192 processzormag által biztosított egyedülálló teljesítmény határig. Napi 24 órában képesek megbízhatóan működni, kellő rugalmassággal rendelkeznek a célok elérését biztosító alkalmazások futtatásához.

A fejlett Virtualization Engine rendszertechnológiákat – mint a Micro-Partitioning képességek és a Power On Demand (PoD) vagy más néven Capacity on Demand (CoD) opciók – biztosító szerverek gyorsan és zavarmentesen skálázhatóak a környezet változó igényeinek megfelelően. A mainframe gépeknél bevált, fejlett megbízhatósági-, magas rendelkezésre állási- és egyszerű szervizelhetőségi (R-A-S) jellemzők pedig gondoskodnak arról, hogy a rendszer a hét minden napján, napi 24 órában rendelkezésére álljon.

Az Escala kiszolgáló család az alábbiakat kínálja:

  • A POWER8 architektúra és továbbfejlesztett változatai, RISC-es processzorcsalád, a Power processzor köré épített szimmetrikus multiprocesszor (SMP) és PowerCluster központi egység architektúra
  • Jó ár/teljesítmény arány;
  • Kiváló bővíthetőség;
  • Nagy megbízhatóság és magas rendelkezésre állás;
  • Fejlett diagnosztikai és adminisztrációs eszközök;
  • Nagyvállalati tároló megoldásokra való nyitottság;
  • Széles körben elterjedt, számos alkalmazás számára szabványos környezetet biztosító AIX és Linux operációs rendszerek;

Escala – Linux szerverek

Nagy teljesítményű, kedvező árú, nyílt, könnyen adaptálható, UNIX és Linux operációs rendszer futtatására tervezett POWER8 alapú rendszerek, ahol a dinamikus particionálás lehetővé teszi az erőforrások hatékony kihasználását.

A Bull Escala Linux szerver modellek nem csak gyorsak és kedvező árúak, de számtalan olyan funkciót is tartalmaznak, amelyek korábban csak a jóval bonyolultabb rendszerekben voltak megtalálhatók. Kiváló választás olyan helyekre, ahol kevés pénzből kell üzembe állítani Linux alapú új alkalmazások kifejlesztésére és bevezetésére használható szervereket. Sokoldalúságuknak, teljesítményüknek és menedzselhetőségüknek köszönhetően nem csak fiókirodai szervereknek alkalmasak, de tökéletes megoldásként funkcionálnak kisméretű open source adatbázis-kiszolgálókként (PostgreSQL) is. A processzormagonkénti 8 utasításszálnak, az akár 1 TB memória-kapacitásnak és 14 diszk-bővítőhelynek köszönhetően ezeken a szervereken létfontosságú e-business alkalmazások (SAP) vagy BigData / Hadoop megoldások is futtathatók.

Escala – Vállalati szerverek

Az Escala vállalati szerverek ideális infrastruktúrát biztosítanak kritikus alkalmazások futtatására, üzletfolytonossági és szerver-konszolidációs igények kielégítésére azáltal, hogy az összes alkalmazás számára a legnagyobb rendelkezésre-állást és biztonságot garantálják. Ezeknek a szervereknek kiváló az ár / teljesítmény mutatója, a mainframekhez hasonló R-A-S funkciókat nyújtanak, kapacitásuk rugalmasan bővíthető.

A node-onként akár 48 CPU mag és max. 2 TB RAM memóriából adódó maximális teljesítmény kínálata mellett az Escala vállalati szerverek fejlett (többek között multi-node workload menedzsmentet magába foglaló) rendszeradminisztrációs eszközökkel is rendelkeznek. A rugalmas “igény szerinti kapacitásbővítés” (Capacity on Demand, CoD) funkció révén a vállalatoknak csak akkor kell fizetniük a plusz kapacitásért, amikor valóban szükségük van rá. Ezek a szerverek lehetővé teszik a nagyméretű konszolidációs projektek végrehajtását, a legnagyobb OLTP és döntési rendszerterhelések támogatását.

Teljesítményük- és rendelkezésre-állásuk révén stratégiai platform lehet szerverkonszolidációhoz, skálázható adatbázis-kiszolgálókhoz, alkalmazás-kiszolgálókhoz, webkiszolgálókhoz, Big-Data és üzleti intelligencia (BI) rendszerekhez.

Escala – Moduláris szerverek

Az Escala szervercsalád high-end sorozata a világon elismerten az egyik legkorszerűbb technológiákat felvonultató UNIX-os gépcsalád kiválasztott modelljeire épül. A POWER8 processzor alapú szerverek az egyedülálló tervezési módszernek köszönhetően teljesítmény tekintetében páratlanok a UNIX kiszolgálók világában. Gyakorlati szempontból szinte korlátlan skálázhatóság párosul a mainframe-ektől örökölt nagy megbízhatósággal és az egyszerű menedzselhetőséggel, ezáltal a rendszer teljes birtoklási költsége alacsony értéken tartható.

A Virtualization EngineTM technológia utat nyit olyan funkciók előtt, mint pl. a mikroparticionálás, ami ezáltal új lehetőségeket teremtenek a szerverkonszolidációhoz.

Ezek az Escala szerverek fejlett multichip modulokkal (MCM) fokozzák a teljesítményt és gondoskodnak a rendszer megbízhatóságáról. A rendszer képes akár proaktívan, emberi beavatkozás nélkül jelenteni a problémákat a felügyeleti központnak. Ez nagy mértékben lerövidíti a hibák elhárításához szükséges időt, csökkenti a személyzeti költségeket, és korlátozza a szervizelés miatti üzemkieséseket.

Az innovatív POWER8 processzorok particionált konfigurációkban történő alkalmazása, továbbá a mikro-particionálási funkciók révén elérhető fejlett Virtualization Engine rendszer-technológiák a korábbi szerverekhez képest még több tranzakció lebonyolítására-, még nagyobb problémák megoldására- és még komplexebb lekérdezések végrehajtására teszik képessé az Escala moduláris szervereit. Mindez jóval kisebb alapterületen valósulhat meg, ami megoldást jelenthet a szerver-infrastruktúra konszolidálására, a rendszerfelügyelet egyszerűsítésére és az erőforrások optimalizálására.

További részletes információ: http://atos.net/en-us/home/we-do/managed-infrastructure-solutions/mission-critical-platforms.html