Bullion szerverek

Az Intel Xeon E7 processzor alapú, nagy teljesítményű Bullion szerverek a kimagasló skálázhatóságot és teljesítményt egyesítik a mainframe rendszerek robosztusságával és megbízhatóságával a kritikus üzleti alkalmazások számára. A virtualizált környezetben futó kritikus üzleti alkalmazások támogatásához a szükséges erőforrásokat az Intel Xeon E7 processzorok legújabb “v3”-as generációja biztosítja. Kiemelkedő ár/teljesítmény arányt és skálázhatóságot biztosítanak, ezáltal fokozott befektetés védelmet nyújtanak.

A 64-bites architektúrának és címezhetőségnek köszönhetően a Bullion rendszerek képesek nagy adatbázisok memóriában történő szkennelésére. Ezen kívül az akár 288 processzormag és a 24TB-ig bővíthető DDR4 memória alkalmazása nagy lépés az üzleti intelligencia, ERP, Big-Data, adat intenzív alkalmazások valamint a virtualizált enterprise adatközpontok nagy adathalmazainak a menedzselésének az irányába. A Bullion rendszerek az összetett utasítások gyorsabb feldolgozását teszik lehetővé a vállalati és műszaki terhelések követelményeinek történő megfelelés érdekében.

A Bullion szerver 3U magas építőelem-modulokból épül fel. Az egyes elemek 2 db. Intel Xeon E7-xxxx v3 processzort tartalmazhatnak a gyorsítótár, memória, adathordozó, lemezek, I/O-adapterek, tápegység és hűtés mellett, amelyek együtt egy kiegyensúlyozott, rendkívüli teljesítményű, rackbe szerelhető rendszert alkotnak. A moduláris szimmetrikus multiprocesszor (SMP) architektúra azt jelenti, hogy a rendszer kétprocesszoros (processzoronként akár 18 mag) építőelemekből van összeállítva, ahol az összes processzor a teljes rendszer memória-területén osztozik függetlenül attól, hogy az fizikailag melyik modulban helyezkedik el, ill. hogy közvetlenül melyik CPU-hoz kapcsolódik. Ennek köszönhetően a Bullion rendszerek az aktuális szükségleteknek megfelelően üzembe helyezhetőek, majd további építőelemek hozzáadásával bővíthetők.

A szerver hatalmas kapacitást és nagy rugalmasságot biztosít az alkalmazások zökkenőmentes bővüléséhez. A rendszerek tervezésénél alkalmazott építőelem-koncepciónak köszönhetően a szervezet növekedésével a rendszer is egyszerűen bővíthető – úgy a memória, mint az I/O – és feldolgozó kapacitás, valamint a sávszélesség.

A Bullion szerverek a mainframe gépektől átvett megbízhatósági, rendelkezésre állási és szervizelhetőségi (R-A-S) jellemzőket valósítják meg x86 platformon, biztosítva ezáltal a kimagasló rendelkezésre állást a kritikus munkafolyamatok számára. Az új, innovatív, intelligens energiafelhasználású eszközök kisebb áramfelvételű, rendkívül hatékony tápegységekkel, ventilátorokkal és fejlett tápfelügyelettel vannak ellátva.

A Bullion kiszolgálók főbb műszaki paraméterei:

  • Building-block architektúra;
  • Akár 288 processzormag (Intel Xeon E7 processzor) 1 szerverben;
  • Akár 24 TB DDR4 memória;
  • Akár 28 TB belső tárkapacitás (16 x Hot-Swap SAS, NL-SAS, SSD merevlemez);
  • Natív VMware / RedHat támogatás / Hyper-V támogatás;
  • Mainframe osztályú R-A-S tulajdonságok (nagy megbízhatóság, magas rendelkezésre állás, egyszerű szervízelhetőség);
  • Energiahatékonyság (aktív-passzív tápegységek);
  • Multi-platform menedzsment;

További részletes információ: http://www.bull.com/bullion-servers