Szoftveresen meghatározott adatközpont (SDDC)

A hagyományos Intel x86 szerverekre épülő infrastruktúrák mostanra elérték a korlátaikat. Túl sok adatot, eszközt és alkalmazást kell kezelniük, amire ez a megközelítés már nem a leghatékonyabb megoldás, mert nem skálázható a gyorsan változó üzleti igények kiszolgálására.

A választ a problémára a szoftveresen meghatározott adatközpontok jelenthetik, amelyek a vállalatok a meglévő, megosztott erőforráskészletből automatizmusokkal állítják össze az informatikai szolgáltatást biztosító környezetet előre meghatározott paraméterek alapján, amelyeken rugalmasan változtathatnak az üzleti igényeknek megfelelően. Ezzel több aktuális problémára képesek választ nyújtani, beleértve a lassú telepítési és konfigurálási folyamatokat, az összetett karbantartási feladatokat, az egyre növekvő adatmennyiséget, illetve a költségvetési korlátokat. Ebben az architektúrában a szerverek, a tárolók, a hálózati és a biztonsági eszközök is virtualizáltak, az alattuk levő hardvertől elvonatkoztatottak, és olyan vállalati szintű erőforráskészletet alkotnak, amelyet szabályozott, automatizált és intelligens szoftver felügyelet alatt állnak, és szolgáltatásként elérhetővé tesznek.

Az SDDC architektúrára épülő ITaaS modell rutinfeladatok tömegét veszi le az IT válláról, amely felszabaduló erőforrásait, az üzleti hatékonyságot és eredményeket javító alkalmazások fejlesztéséhez rendelheti.

Az ATOS által nyújtott SDDC megoldás iparági hardver komponenseket és VMware szoftver megoldást használ, amelybe benne foglaltatik a VMware vCloud Suite®, VMware NSX™, VMware Virtual SAN™ és VMware vRealize™ Suite.

Az ATOS Digital Data Centre kínálata magába foglalja a tervezés, beállítás és menedzselt szolgáltatásokat nyújtását az ügyfelek számára.